Klachtenprocedure

Zit je met vragen? Met twijfels? Ben je ergens ontevreden over? Vertel het je verloskundige. De verloskundige neemt graag de tijd om rustig met je te praten. Komen jullie er samen niet uit, wil je meer weten over je rechten of wil je advies? Dan kun je contact opnemen met de klachtenfunctionaris. Hij of zij kan je ook helpen met het indienen van een klacht.

De klachtenfunctionarissen zijn onpartijdig. Alles wat je de klachtenfunctionaris vertelt, is vertrouwelijk.

Neem contact op met een klachtenfunctionaris via:
www.klachtverloskunde.nl
klachtverloskunde@cbkz.nl
088 – 024 51 23

Je verloskundige probeert je klacht, eventueel samen met de klachtenfunctionaris, binnen zes weken af te handelen.

Als je er met de verloskundige en de bemiddeling van de klachtenfunctionaris niet uitkomt, kan je je klacht voorleggen aan de Geschilleninstantie Verloskunde. Deze onafhankelijke instantie onderzoekt en beoordeelt of je klacht gegrond is. Zij doet hierover een bindende uitspraak.

www.geschilleninstantieverloskunde.nl
info@geschilleninstantieverloskunde.nl
073 – 689 18 90

Deel dit artikel

Lees meer over

Condoom

Een condoom is een rubberen hoesje dat om de penis past. Hij wordt aangebracht als de penis in stijve toestand is en zorgvuldig verwijderd als

Lees verder »

Minipil

De minipil wordt ook wel Cerazette genoemd. Dit is een anticonceptiepil zonder oestrogeen. In de minipil zit alleen progestageen. Dit hormoon is afgeleid van mannelijke

Lees verder »

Anticonceptiepil

Hier zitten 2 hormonen in, namelijk oestrogeen en progestageen. Het hormoon oestrogeen zorgt voor een voorspelbare menstruatie. Progestageen zorgt ervoor dat je niet zwanger raakt.

Lees verder »
T